UMPH bantu sedia 1000 pelindung muka dan sumbang air minuman buat petugas kesihatan - UMP, PNC (2020)
Prihatin terhadap keperluan pelindung muka buat petugas kesihatan dan barisan hadapan yang berjuang membanteras penularan wabak penyakit Covid-19 terutamanya di negeri Pahang, UMP Holdings Sdn. Bhd (UMPH) yang juga merupakan anak syarikat Universiti Malaysia Pahang (UMP) membantu menyediakan 1000 alat pelindung muka (face shield) dan menyumbang 720 botol air minuman kepada petugas kesihatan.