Pensyarah UMP cipta pelindung muka DIY guna semula - UMP, PNC (2020)
Pekan, 10 April- Semangat ingin membantu para petugas kesihatan yang berdepan kekurangan bekalan peralatan alat pelindung diri (PPE), memberikan inspirasi buat tiga pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) berganding bahu mengambil inisiatif sendiri mencipta dan menghasilkan pelindung muka bagi membantu petugas barisan hadapan dalam menangani wabak COVID-19 yang sedang menular di negara ketika ini.