UMP terima bantuan topeng muka dan pakaian perlindungan daripada HBU China - UMP, PNC (2020)
Kuantan, 7 April- Genap sebulan Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyumbang sarung tangan perubatan untuk kegunaan petugas hospital di Hebei University China (HBU) sewaktu penularan wabak COVID-19 di negara berkenaan, kini UMP menerima bantuan sumbangan topeng muka dan pakaian perlindungan (PPE) daripada universiti berkenaan untuk kegunaan petugas barisan hadapan UMP.