UMP utamakan kebajikan dan keselamatan pelajar - Siti Nur Azwin, Zulkapri (2020)
Kuantan, 3 April - Keputusan Kerajaan melanjutkan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dari 31 Mac sehingga 14 April depan disifatkan sebagai langkah terbaik yang dilakukan kerajaan dalam memerangi penularan wabak Coronavirus (Covid-19) di negara ini. Di sepanjang tempoh ini, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menangguhkan semua operasi perkhidmatan dan tiada aktiviti pengajaran dan pembelajaran (P&P) termasuk dalam talian dilaksanakan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak 18 Mac sehingga 14 April 2020.