Melestarikan Kampus Hijau - Mohd Khairul Anam, Md Khairudin (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Kuala Lumpur: Kampus hijau merujuk kepada kampus yang menyokong semua agenda hijau iaitu pemeliharaan dan pemuliharaan alam sekitar, pengajaran, kurikulum dan pembabitan berkaitan sanitasi teknologi hijau.