Lestarikan pembangunan nadir bumi - Mohamad Rizza, Othman (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Industri nadir bumi amat penting dalam ekonomi antarabangsa abad ke-21. Sejumlah 59 peratus pasaran nadir bumi adalah untuk mangkin, pembuatan kaca, pencahayaan dan metalurgi, manakala selebihnya tertumpu kepada industri baharu seperti bateri, seramik dan magnet.