UMP diiktiraf universiti terbaik penyelidikan, inovasi - Siti Nurfarmy, Ibrahim (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) dinobatkan universiti terbaik dalam penyelidikan dan inovasi apabila menerima anugerah Malaysia's Research Star Award (MRSA) 2019 bagi Research and Innovation Excellence (Institution) untuk Non-Research University.