UMP lonjak kebolehupayaan TVET aras tinggi - Muhamad Fairoz, Azizan (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Kuantan; Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengorak langkah untuk menjadi sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) yang mempeloporialiran pendidikan dan latihan teknikal serta vokasional (TVET) aras tinggi.