UMP tumpu TVET selari hala tuju pendidikan tinggi - Siti Nurfarmy, Ibrahim (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Kuantan; Universiti Malaysia Pahang (UMP) memberi perhatian serius terhadap pembangunan dalam bidang berteraskan Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) bagi membantu melonjakkan negara ke peringkat lebih tinggi.