MARii siap sedia memasuki bidang baharu industri automotif - Siti Nur Azwin, Zulkapri (Berita Harian Sdn. Bhd., 2019)
Sebagai persediaan awal dalam memasuki bidang baharu industri automotif, khususnya kenderaan generasi berikutnya (NxGV) dan mobiliti perkhidmatan, lnstitut Automotif, Robotik dan loT Malaysia (MARii) semalam memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Universiti Malaysia Pahang (UMP).