PhyMill dicipta khas untuk bantu juru terapi dan pesakit kanak-kanak jalani rawatan fisioterapi - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Kuantan, 17 Januari – Simpati terhadap nasib kanak-kanak yang menghadapi gangguan kebolehan mengawal kedudukan dan pengaktifan badan disebabkan kerosakan pada otak yang sedang berkembang atau lebih dikenali sebagai Palsi Cerebrum (Cerebral Palsy) telah mendorong sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) menghasilkan produk Smart Physio-Treadmill (PhyMill) bagi membantu pesakit menjalani latihan pergerakan berjalan.