Pupuk semangat kesukarelawanan mahasiswa UMP - Mohd Zaki, Ahmad; Mohd Raizalhilmy, Mohd Rais (2019)
Kesukarelawanan bukanlah satu perkara yang asing dan baharu dalam masyarakat kerana ia telah menjadi sebahagian daripada kebiasaan kehidupan masyarakat sejak zaman-berzaman. Sukarela, membawa makna bekerja di atas kemahuan sendiri, tanpa dipaksa. Pada hari ini, ianya dapat dilihat ketika melaksanakan sesuatu kerja yang dilakukan secara bergotong-royong dan bekerjasama oleh ahli dalam sesebuah komuniti.