Teruja berada di Kampus UMP - Mohamad Hakimi, Kamarudin (2019)
Pekan, 3 Disember – Bagi menimba pengalaman bergelar ‘mahasiswa’ seramai 36 orang pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bersama lima orang guru pengiring dari Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Chiku 2 di Gua Musang memanfaatkan cuti sekolah dengan merasai sendiri pengalaman kampus semasa berkunjung ke kampus Universiti Malaysia Pahang (UMP) baru – baru ini. Program selama dua hari dan bermalam dalam kampus memberikan suntikan semangat untuk mereka mencipta kejayaan dan melangkah ke menara gading.