Dua Produk UMP Menang Anugerah Pengkomersialan Malaysia (MCY 2019) - UMP, PNC (2019)
Produk yang dihasilkan pensyarah Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Proses, Ts. Mohd Najib Razali iaitu produk MNRg-Treat yang dihasilkan untuk merawat sisa air berminyak menggunakan formulasi berteknologi hijau telah dianugerahkan Anugerah Usahawan Penyelidik Tahun Pengkomersialan Malaysia 2019 (MYC 2019) anjuran Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar & Perubahan Iklim (MESTECC) baru-baru ini.