UMP diiktiraf Universiti Terbaik Penyelidikan dan Inovasi - UMP, PNC (2019)
Putrajaya, 6 November- Universiti Malaysia Pahang (UMP) dinobatkan universiti terbaik dalam penyelidikan dan inovasi apabila menerima anugerah Malaysia’s Research Star Award 2019 bagi Research and Innovation Excellence (Institution) untuk Non-Research University manakala Universiti Malaya (UM) dinobatkan universiti terbaik penyelidikan dan inovasi untuk Research University.