UMP dan PCMTBE jalin kerjasama strategik - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 1 November- Peluang kerjasama strategik Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan PETRONAS Chemicals MTBE Sdn Bhd (PCMTBE) bakal memanfaatkan kedua-dua pihak dalam perkongsian teknologi, modal insan, kepakaran pengetahuan, pembangunan akademik serta pembangunan penyelidikan bagi merangsang produktiviti, inovasi dan terutamanya dalam bidang khususnya berkaitan rawatan sisa air juga pengkomputeran dinamik bendalir.