Warga UMP santuni Komuniti Rohingya dan luar bandar - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Penganjuran program Jalinan Kasih Bersama Komuniti anjuran Persatuan Pegawai Tadbir & Ikhtisas (PPTI) Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama beberapa rakan strategik pada 13 Oktober 2019 yang lalu memberi peluang buat warganya menyantuni golongan komuniti Rohingya terutamanya kaum wanita mempelajari ilmu kemahiran dan celik pendidikan dalam kalangan kanak-kanak di sini.