IR4.0: Kompetensi dan integriti - Mohamad Rozi, Hassan (MalaysiaGazette, 2019)
KONDISI semasa membayangkan masyarakat kini sedang mengalami arus perubahan dan membentuk satu kelompok masyarakat yang baharu, yang dikenali sebagai masyarakat bermaklumat dan berteknologi. Realiti kini adalah kita sudah pun berada di dalam satu era ketika teknologi sudah pun menjadi sebahagian daripada cara hidup dan mentaliti berfikir. Nyatanya, seluruh negara dialunkan dengan irama Revolusi Perindustrian 4.0 (IR4.0) yang kedengaran saban hari oleh pemimpin negara, pemain industri dan golongan akademik dalam pelbagai bidang.