Kita perlu keluar dan bertanya apakah yang industri mahukan terhadap mahasiswa pada hari ini - Mohamad Rozi, Hassan (Astro Awani Network Sdn. Bhd., 2018)
Hari demi hari, mahasiswa dilahirkan dan kian bertambah. Namun, adakah ia memenuhi kehendak industri? Dr. Mohamad Rozi Hassan, Ketua Pegawai Eksekutif UMP Advanced, berpendapat bahawa inisiatif yang dijalankan oleh UMP Advanced adalah demi masyarakat dan ia turut dipupukkan kepada pelajar sekolah rendah agar mereka sedar akan keperluan pendidikan diusia muda.