Kecil saiz khidmat awam baik untuk pengurusan negara - Mohamad Rozi, Hassan (BH, New Straits Times Press (M) Bhd, 2019)
Cadangan mengecilkan saiz perkhidmatan awam dengan unjuran pengurangan lima peratus untuk tempoh tiga tahun, iaitu satu peratus tahun ini, dua peratus tahun depan dan dua peratus pada 2021, boleh dianggap sebagai cadangan tidak popular. Namun, ia strategik daripada perspektif pengurusan kewangan dan ekonomi negara.