Festival Seni Budaya Malaysia-China pamer warisan seni kebudayaan dua negara - Siti Nurfarmy, Ibrahim (2019)
Kuantan, 12 Oktober – Penganjuran Festival Seni Budaya Malaysia-China 2019 yang diadakan bersempena pelancaran Confucius Institute (CI) UMP bukan sahaja dilihat dapat meningkatkan kemahiran berbahasa Mandarin dan pertukaran pertukaran budaya malahan dapat memperkukuhkan hubungan baik antara dua negara serta kolaborasi antara Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan rakan strategik, Hebei University China.