Industri nadir bumi dari sudut pandang pembangunan lestari (Bahagian II) - Mohamad Rizza, Othman (2019)
Impak terhadap alam sekitar. Walaupun hadir secara semulajadi dalam alam sekitar, nadir bumi mempunyai sifat toksik dan boleh membawa kepada pelbagai implikasi kesihatan seperti kanser, masalah pernafasan, kehilangan gigi termasuk kematian. Walaubagaimanapun, elemen nadir bumi boleh hadir dalam pelbagai bentuk. Oleh itu, sukar untuk mengklasi