Pertandingan ICe-CInno pupuk minat pelajar dalam Inovasi Teknologi Komputer - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Kuantan, 25 September- Bermula dengan kelas robotik pada musim cuti sekolah, pelajar tahun 4 Sekolah Kebangsaan Tok Sira Kuantan iaitu Ahmad Fahim Luth Mohamad Safri, 10 tahun dinobatkan menerima Anugerah Khas (kategorisekolah rendah) apabila hasil ciptaan "Happy Dustbin" (Movable Dustbin Driven by Robotic car) menang pingat emas dan mencuri tumpuan juri dalam pertandingan International Competition and Exhibition on Computing Innovation (ICe-CInno) anjuran Fakulti Komputeran, Kolej Komputer & Sains Gunaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang berlangsung di Kompleks Sukan, Ump kampus Gambang baru-baru ini.