Kemudahan stesen wuduk dan kit kerusi roda bermotor di Masjid UMP - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 21 September- Bagi mengatasi masalah golongan istimewa yang sukar mengambil wuduk seperti orang kelainan upaya (OKU), warga emas serta pengunjung yang berkeperluan bergerak menuju ke tempat wuduk di masjid Universiti Malaysia Pahang (UMP), sepasukan penyelidik UMP membangunkan stesen wuduk yang dilengkapi dengan sistem pengaliran air yang boleh diakses pengguna kerusi roda bermotor.