Cipta teknologi baharu persiapan mahasiswa berdepan IR4.0 - Nur Sa’adatul Afzan, Jusoh (2019)
Kuantan, 24 September - Sejak tercetusnya Revolusi Perindustrian keempat (IR 4.0) pada pertengahan tahun 2016 dengan membabitkan teknologi automasi, bermulalah cabaran baharu dalam semua sektor perkhidmatan dan perindustrian negara. Ianya menuntut perubahan semua pihak seiring transformasi digital agar dapat terus kekal berdaya saing dan merancakkan kemajuan dunia moden, memandangkan ianya bakal memberi kesan langsung kepada masa depan dunia pekerjaan kini.