Ekspedisi UMP tawan puncak Kinabalu - Mohd Shahrul, Azuar (2019)
Kota Kinabalu, 6 September- Tanggal 6 September mencatat sejarah buat 20 orang warga kerja Universiti Malaysia Pahang (UMP) daripada pelbagai fakulti apabila berjaya menawan puncak Gunung Kinabalu yang merupakan puncak tertinggi di Asia Tenggara pada ketinggian 4,905.2 meter (13,455 kaki) dari aras laut.