Kit kerusi roda bermotor untuk warga emas - UMP, PNC (2019)
Pekan, 12 September- Prihatin terhadap kepayahan warga emas di Pusat Jagaan Mahmudah di Semenyih untuk bergerak, dua pensyarah Universiti Malaysia Pahang (UMP) iaitu Dr. Mohamad Heerwan Peeie,32 daripada Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA) dan Dr. Syafiq Fauzi Kamarulzaman, 33 daripada Fakulti Komputeran (FCom) berjaya mengubahsuai kerusi roda biasa di pasaran kepada kerusi roda bermotor untuk digunakan khusus buat warga emas dan mereka yang memerlukan alat bantuan untuk bergerak.