Mahasiswa perlu berjiwa besar dan cintakan ilmu - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 3 September- Mahasiswa perlu mengambil peluang memanfaatkan ruang dalam kampus dengan mengambil bahagian dalam aktiviti kemahasiswaan sama ada berpesatuan mahupun melibatkan diri dalam aktiviti ko-kurikulum atau badan beruniform. Keseimbangan mahasiswa itu turut bergantung kepada keintelektualan ilmu yang boleh diperolehi dengan menanam sikap rajin membaca buku bagi membina keyakinan terhadap gaya kepimpinan.