Sendirian mendaftar, mahasiswa baharu tidak sangka terima bantuan MyGift - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 2 September- Tatkala pelajar baharu yang lain hadir mendaftar masuk universiti bersama keluarga masing-masing, lain pula kisahnya yang berlaku kepada seorang pelajar baharu, Siti Hanisah Syed Hassan, 27 yang menaiki bas bersendirian dari Gerik, Perak menuju ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi menghadiri sesi pendaftaran pelajar baru- baru ini.