Memuliakan guru di era pendidikan abad ke-21 - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (2019)
Manusia adalah sebaik-baik ciptaan Allah SWT. Mulianya manusia, adalah kerana ilmu. Sejak awal penciptaan Nabi Adam AS di syurga, Allah SWT telah mengajar baginda ilmu pengetahuan secara langsung, hingga menyebabkan para Malaikat dan Jin terdiam, walaupun pada permulaannya mereka mempersoal penciptaan manusia sebagai khalifah di muka bumi.