Kaloborasi UMP dan Haro Sports dalam bidang pembuatan kenderaan sukan permotoran - UMP, PNC (2019)
Pekan, 30 Ogos- Universiti Malaysia Pahang (UMP) dilihat sebagai institusi pengajian tinggi pertama di Malaysia yang akan memiliki kepakaran dan menjadi pengeluar utama model kenderaan sukan permotoran bagi Formula Comet melalui penawaran pembuatan kenderaan sukan permotoran kepada umum yang berminat untuk terlibat dalam sukan permotoran ini.