Kolaborasi UMP dan institusi pendidikan tinggi dalam TVET Aras Tinggi - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 23 Ogos- Kolaborasi dan jaringan strategik Universiti Malaysia Pahang ( UMP) membabitkan institusi pendidikan di Pantai Timur mampu meningkatkan peluang lepasan diploma dan belia menyambung pengajian dalam bidang Teknikal dan Teknologi. Penglibatan seramai 70 pemimpin Institusi Pendidikan Tinggi (IPT) awam dan swasta, Jabatan Pendidikan Negeri Pahang, agensi kerajaan, politeknik, badan profesional dan Kolej Vokasional dalam Program Dialog Pekan 1.0 anjuran UMP baru-baru ini memperlihatkan komitmen UMP bersama institusi pendidikan lain dalam memperkasa Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) aras tinggi di negara ini.