Sentuhan Kasih dekati masyarakat orang asli sebar luas sambung pengajian - UMP, PNC (2019)
Pekan, 22 Ogos- Selaras dengan gagasan Sekolah Untuk Komuniti dan Universiti Untuk Masyarakat, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) komited menggunakan pendekatan KPM Turun Padang untuk menyebar luas maklumat berkaitan peluang menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi demi memenuhi tiga nilai dan budaya teras yang ingin kita suburkan iaitu cinta atau kasih sayang (love), kegembiraan atau kebahagiaan (happiness) dan saling menghormati (mutual respect). Pendidikan merupakan wahana penting peningkatan pengetahuan dan juga pemerkasaan keyakinan diri masyarakat Orang Asli bagi menghapuskan pemikiran malu dan rendah diri yang selama ini meminggirkan mereka dari persaingan yang sihat dengan masyarakat kaum lain.