Kolokium Akademik MTUN bincang agenda TVET bernilai tinggi - Nur Sa’adatul Afzan, Jusoh (2019)
Kuantan, 14 Ogos – Dalam memperkasakan ekosistem Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di negara ini seiring dengan agenda Higher TVET yang sedang digerakkan dalam negara, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganjurkan Kolokium Akademik Rangkaian Universiti Teknikal Malaysia (MTUN) membabitkan seramai 60 penyertaan daripada UMP, Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) dan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) yang berlangsung di Dewan Tun Fatimah, UMP Gambang.