Karnival STEM Cungkil bakat pelajar sekolah dengan budaya reka cipta - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Kuantan, 7 Ogos – Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Jabatan Pendidikan Negeri Pahang berjaya mengumpulkan hampir 2000 pelajar sekolah rendah dan menengah sekitar negeri Pahang yang mengambil bahagian dalam Karnival STEM & Teknologi Hijau Negeri Pahang bertempat di Dewan Astaka UMP.