Pelajar sekolah calon UPSR timba pengalaman kampus, cakna alam siber - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Pekan, 17 Julai - Seramai 171 orang pelajar tahun 6 daripada tujuh buah sekolah sekitar Pekan dan Kuantan telah menyertai program Empower Edu-tour & Socio Outreach UPSR anjuran Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) bertempat di Perpustakaan UMP Pekan.