Pengurusan bakat berasaskan kompetensi - UMP, PNC; Mohamad Rozi, Hassan (2019)
Kuantan, 19 Julai- Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi (AKEPT) Kementerian Pendidikan Malaysia menganjurkan program Pengurusan Bakat Berasaskan Kompetensi (CBTM) yang merupakan satu agenda strategik dalam pendidikan tinggi Malaysia yang memberi tumpuan kepada transformasi pengurusan sumber manusia melalui elemen kompetensi.