8 staf UMP tunai haji tahun ini - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Pekan, 1 Julai – Seramai lapan orang staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) dipilih menjadi tetamu Allah bagi menunaikan haji pada tahun ini. Mereka adalah pasangan suami isteri iaitu Ts. Dr. Nafrizuan Mat Yahya daripada Fakulti Kejuruteraan Mekanikal & Pembuatan (FKMP) dan isterinya Ts. Dr. Azlyna Senawi dari Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI).Turut sama Nadiatul Adilah Ahmad Abdul Ghani dan Hasmanie Abdul Halim daripada Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA), Dr. Fadhlur Rahman Mohd Romlay daripada FKMP, Syahrulnaim Mohamad Nawi daripada Fakulti Teknologi Kejuruteraan (FTeK), Paridah Mohd Ali daripada Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (JHEPA) dan Dr. Khairul Salleh Abdul Basit dari Pusat Kesihatan Pelajar.