UMP jalin kerjasama dengan Kuantan Port dalam meningkatkan tadbir urus korporat - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 21 Jun- Universiti Malaysia Pahang (UMP) jalin kerjasama dengan Kuantan Port (KP) bagi pelaksanaan kajian berkaitan dengan Integriti, Tadbir Urus, Risiko dan Pematuhan serta penawaran khidmat latihan dalam meningkatkan pengurusan tadbir urus korporat dengan lebih cekap. Ianya akan membantu meningkatkan tanggungjawab pekerja kepada organisasi sekaligus dapat mengurangkan perbelanjaan operasi dan kerosakan reputasi. Dengan kepakaran penyelidik daripada Pusat Tadbir Urus & Integriti di Fakulti Pengurusan Industri (FIM) pihak UMP bakal berkongsi kepakaran dalam melatih kakitangan pengurusan di KP ini.