Jangan umpan telefon diamkan anak - Muhammad Ashraf, Fauzi (2019)
STATISTIK Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) mendedahkan jumlah masa yang dihabiskan rakyat Malaysia untuk melayari internet adalah selama 6.6 jam sehari. Manakala golongan belia secara puratanya menghabiskan selama lapan jam sehari. Sebanyak 93.1 peratus melayari internet melalui telefon pintar. Statistik ini sangat mengejutkan kerana jumlah masa yang dihabiskan seharusnya diperuntukkan untuk perkara lain yang lebih berfaedah.