UMP tersenarai universiti terbaik dunia - UMP, PNC (2019)
Pekan, 19 Jun- Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang merupakan salah satu universiti awam dalam Rangkaian Universiti Teknikal Malaysia (MTUN) mencatat sejarah apabila tersenarai antara universiti terbaik dunia dalam QS World University Rankings (WUR) 2020 yang diterbitkan oleh QS Quacquarelli Symonds (QS) baru-baru ini.