Adab dengan guru jaminan keberkatan ilmu - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (Utusan Melayu (Malaysia) Berhad, 2019)
Antara elemen yang penting dalam proses pembelajaran ialah keberkatan. Menghormati guru dan pensyarah adalah salah satu rukun terpenting dalam mendapatkan keberkatan ilmu.