Teknologi penanaman terung secara fertigasi dalam kampus UMP - Nor Salwana, Mohammad Idris (2019)
Kuantan, 11 Jun– Dalam usaha memanfaatkan ruang kosong dalam kampus, UMP Technology Sdn. Bhd. (UMPT) yang merupakan anak syarikat milik penuh UMP Holdings yang bertanggungjawab membantu mempergiatkan aktiviti pengkomersialan produk UMP berjaya mengusahakan tanaman pokok terung secara fertigasi di UMP Pilot Fertigation Plant di UMP Gambang.