Jejak Ramadan Palu Bangkit Keinsafan Mahasiswa UMP - UMP, PNC (2019)
Sulawesi Tengah (Indonesia), 16 Mei- Pengalaman sukarelawan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam menghulurkan bantuan membantu mangsa tsunami dan gempa bumi di daerah Palu, Sulawesi Tengah, Sulawesi Indonesia tatkala umat Islam menjalani ibadah berpuasa baru-baru ini memberikan keinsafan terhadap lima mahasiswa UMP. Mereka adalah Ezwan Shah Mohd Nordin, Nurul Waheeda Abdu Rahman, Nor Adzwa Rosli, Muhammad Zulhazmi Zakaria dan Nurdiana Wirman dengan diiringi Eksekutif Kanan dari Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA), Abdul Rahman Ahmad yang menyertai misi kemanusiaan anjuran Yayasan Dana Kebajikan Muslim Malaysia (YDKMM) dengan kerjasama Gerakan Pengguna Siswa (GPS) UMP, Persatuan Pelajar Kejuruteraan Kimia (CHEST), Ibsan Foundation dan Bernama News Channel bersama Ikon Youth of Strength & Happiness (YOSH) iaitu Ardell Aryana dan Nadzmi Adhwa.