Program Juara empower ECER tingkat pencapaian pelajar sekolah - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 2 Mei- Seramai 81 pelajar yang memperolehi keputusan cemerlang dalam tiga peperiksaan utama tahun lalu iaitu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), PT3 dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dirai dalam Majlis Kecemerlangan Akademik Juara empower ECER 2018 yang diadakan di Dewan Astaka UMP Gambang. Mereka terdiri daripada tiga orang pelajar Orang Asli yang memperoleh keputusan cemerlang dalam peperiksaan UPSR, 15 orang pelajar mencapai keputusan 5A dan ke atas dalam peperiksaan PT3 serta 26 orang pelajar cemerlang SPM.