UMP TRIZ hasilkan 300 projek inovasi tingkat bakat mahasiswa dalam kemahiran insaniah - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 4 Mei- Penganjuran UMP TRIZ Innovation Exposition 4.0 anjuran Jabatan Kemahiran Insaniah Pusat Bahasa Moden dan Sains Kemanusiaan (PBMSK) menyaksikan lebih 300 projek inovasi dihasilkan membabitkan 1200 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) dipamerkan dalam pertandingan yang berlangsung di Kompleks Sukan UMP Gambang. Dengan bertemakan membantu orang kurang upaya, mahasiswa dinilai daripada aspek kemahiran insaniah (soft skills) dalam menangani setiap permasalahan berkaitan kejuruteraan dan teknologi yang dapat diaplikasikan dalam kehidupan seharian.