52 pasukan bola baling berentap dalam kejohanan anjuran UMP - Siti Nurfarmy, Ibrahim (2019)
Kuantan, 14 April – Memasuki edisi keempat penganjuran 4th UMP Handball East Coast Championship dilihat dapat mengukuhkan lagi kegemilangan dan kecemerlangan penganjuran kejohanan sejak ianya diadakan pada 2016. Edisi 2019 telah dianjurkan oleh Kelab Bola Baling UMP dan Pusat Sukan UMP dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (JHEPA).