UMP miliki penyelidik bertaraf dunia - UMP, PNC (2019)
Kuantan, 12 April- Universiti Malaysia Pahang ( UMP) terbukti mempunyai para akademia dan penyelidik bertaraf dunia yang boleh dibanggakan apabila meraih pelbagai kejayaan di peringkat antarabangsa. Sebagai mengiktiraf pencapaian ini seramai 160 penerima anugerah yang merangkumi 130 bagi kategori penerbitan Jurnal, 13 bagi kategori Produk, 10 bagi kategori Paten, dua bagi kategori Geran Antarabangsa dan satu bagi setiap kategori Buku, Kualiti dan Kreativiti menerima Anugerah Cendekia Bitara (ACB) dalam majlis yang berlangsung di Zenith Hotel baru-baru ini.