Pengangguran- benarkah mahasiswa memilih kerja - Hasnah, Hussiin (2019)
Sudah terbiasa bermain di fikiran apabila masuk universiti atau belajar di universiti, ianya akan menjamin pekerjaan yang lebih baik atau lebih selesa kepada seseorang mahasiswa. Kenyataan ini ada benarnya jika kita menoleh kepada suatu masa sekitar tahun 70-an sehingga awal tahun 2000. Sama ada mahasiswa masa kini memilih kerja atau ada faktor-faktor lain yang telah secara tidak langsung menyumbang kepada masalah pengangguran dalam kalangan mahasiswa perlu diselidiki.