Laporan Program Pengantarabangsaan Mahasiswa Ump Melalui Program Jejak Usahawan Muda 1.0 - Mazita, Mokhtar (Universiti Malaysia Pahang, 2019)
Program jejak usahawan muda 1.0 ke Guangzhou, China ini merupakan program mendidik para pelajar UMP untuk menjadi usahawan muda. Di sana pelajar berpeluang mengenali tempat-tempat yang sesuai untuk membeli barang perniagaan secara borong seperti baju, jam, kasut, gadget-gadget dan pelbagai lagi. Program ini melibatkan seramai 9 orang pelajar UMP yang merupakan ahli kelab koperasi dan seorang pengiring. Sepanjang perjalanan kami dipandu oleh 2 orang wakil dari Future.com yang merupakan peniaga dari Malaysia yang berurusniaga di China.